PR Magazin

Üdvözlünk a linkek világában.

More

Get Adobe Flash player

A füvesítés, vagy a kertépítés során telepített gyepszőnyegnek azonnali intenzív gondozásra van szüksége ahhoz, hogy le tudjon gyökeresedni. Ezt a gyepszőnyeg a telepítést követő két hét múlva fogja produkálni, amikor is végre birtokba veheti a gazdája a gyönyörű gyepszőnyeggel készült füvesítését.

 

Addig viszont egy sor teendő lesz a gyepszőnyeg optimális legyökeresedése érdekében. Cikkemben az ezzel kapcsolatos kérdésekre fogok válaszokat adni.

Kell, hogy használjunk gyökeresedés indító gyeptrágyát a gyepszőnyeg lerakásánál?

Szükséges, hogy a fiatal gyepszőnyeg minél előbb legyökeresedjen. Ennek érdekében van szükség a gyökeresedés indító gyeptrágyára.

A gyepszőnyegre kell szórni a gyökeresedés indító gyeptrágyát?

Nem. Ezt a gyeptrágyát kivételesen nem a gyepszőnyegre, hanem a gyepszőnyeg alá, tehát még a gyepszőnyeg lefektetése előtt a talajra kell szórni.

Mikor kell először meglocsolni a frissen telepített gyepszőnyeget?

Közvetlen a telepítés után azonnal öntözni kell a gyepszőnyeget. Valójában már a telepítés közben is locsolni szükséges a behengereléssel egy ütemben. Ügyeljünk arra, ha nagyon melegek már az esték, azaz 20C fölöttiek, akkor szárazon maradjon éjszakára fű levele.

Mekkora vízigénye van a gyepszőnyegnek a telepítés után? A gyepszőnyeg m2/12-15 mm csapadékot igényel közvetlen a telepítés után, majd két héten keresztül intenzív öntözést.

Mikor kell a gyepszőnyeget először lenyírni?

A gyökeresedés fog először megindulni, majd néhány nap után a fű növekedni fog. Nagyjából 8-10 nap elteltével fog akkorára nőni, hogy szükséges a fiatal gyepszőnyeg nyírása. Ez kb 6 cm-es magasságot jelent, és olyan 4 cm-esre nyírjuk vissza.

Először mivel nyírjuk a gyepszőnyeget?

Nagyon éles pengéjű fűnyírógéppel nyírjuk le! Óvakodjunk a felesleges mozgásoktól, és a nehéz fűnyírótól. Csak kíméletesen!

Mikor válik használhatóvá a gyepszőnyeg?

Gyepszőnyeg

Ez nagymértékben függ a hőmérséklettől. Ideális időben a gyepszőnyeg gyökeresedése 1-2 hét alatt megtörténik, de használni csak két hét elteltével javaslom a gyepszőnyeget.

A gyepszőnyeg esztétikai értéke nagyon magas, ezért a kertünk egyik legdekoratívabb növényzete lehet. Gondos ápolással és szeretettel hosszú ideig pazar látványban lesz részünk.

Google PageRank